Marknadsundersökningar

Det finns många marknadsundersökningsföretag som har paneler, där man som medlem får ersättning för att svara på frågeformulär. Du blir medlem gratis, och sedan får du förfrågningar om du vill vara med i undersökningar till din e-post. Ersättningen ges i form av presentkort, Trisslotter, utbetalning av pengar till ett PayPal-konto, donation till välgörande ändamål eller poäng som kan växlas in mot varor från företagets egen presentbutik. Om du har tid över till ditt förfogande och gillar presentkort, kan det absolut vara värt att bli medlem i några stycken. Till skillnad från de företag som står bakom de undersökningar du hittar på ”Gratissidor”, så har marknadsundersökningsföretagen som policy att inte använda dina personuppgifter i försäljningssyfte, vilket gör att du slipper påstridiga telefonförsäljare.

Ibland händer det att du efter att ha fyllt i ett frågeformulär, får frågan om du skulle vilja vara med och testa en produkt eller delta i en gruppdiskussion. Den sortens aktivitet brukar resultera i en belöning i form av presentkort eller pengar, samt att du får testa en produkt eller bjuds på något att äta.

Eftersom det oftast är företag som beställer marknadsundersökningar, så har du större chans att passa in i önskad målgrupp, ju fler olika varor och tjänster du konsumerar.

Tänk också på att man själv måste hålla koll på när man uppnått tillräckligt med poäng för att en utbetalning ska ske. Det är inte helt lätt att komma ihåg detta när man är med i många paneler. Dessutom tenderar marknadsundersökningsföretag att byta namn, och mängden av företag som startar upp paneler i samarbete med Cint bara växer och växer…

YouGov Som medlem i YouGov-panelen får du inbjudningar till olika undersökningar via e-post. Det är roligt att delta och du belönas för dina åsikter med poäng som du kan använda i deras poängbutik eller i lotteriet. - Du blir belönad för att du säger vad du tycker. Det är enkelt, säkert och gratis att delta.

Smartson testpilot Som testpilot får du chansen att testa varor kostnadsfritt mot att du utvärderar dem.

Goodiebag Du får varor hemskickade till dig utan kostnad, i gengäld ska du utvärdera produkterna genom att besvara en enkät.

Buzzador Du får prova olika produkter och tjänster, mot att du diskuterar dem i din omgivning, i sociala medier och att du beskriver dina erfarenheter av produkten/tjänsten. En nackdel är att det inte är lätt att bli uttagen till en s.k. buzzning som ny Buzzador.

Ipsos Access Panels Belöning: Presentkort, TrisslotterÖvrigt: De har en värvningskampanj för tillfället, där man kan bjuda in vänner via e-post. Lojalitet belönas med extra poäng, genom att du får extra poäng när du fyllt i ett visst antal enkäter. Just nu är du med i en prisdragning om du blir medlem.

M3Panel Ganska långa undersökningar ger bra med poäng, som kan lösas in mot bland annat superpresentkort i deras butik. Faller man ut ur en undersökning, pga att man inte passar in i målgruppen får man ändå några poäng för besväret.

Global Test Market Det är gratis att bli medlem och de poäng du tjänar genom att delta i undersökningar på nätet kan lösas in mot kontanter.

Synovate är ett marknadsundersökningsföretag som arrangerar provsmakning och diskussioner i fokusgrupper. Du blir kanske inte rik på att delta, men en viss ersättning brukar utgå och du får chansen att testa nya produkter. De flesta undersökningarna äger rum i Stockholm, men företaget anordnar även provsmakning i Kristianstad. Deras fokusgrupper finns framförallt i Stockholm, men det är även viss aktivitet på andra ställen i Sverige.

Din åsikt Ersättning: Presentkort till Stadium, SF Bio, McDonalds, COOP, CDON.com

Åsiktstorget Ersättning: Donation till välgörande ändamål, lotter till vinstdragning, poäng som kan användas i deras webbutik. Övrigt: Är kanske den panel jag har sämst erfarenhet av. Skickar massor med påminnelser, en del undersökningar är dåligt konstruerade, man ser inte hur stor ens donation till välgörenhet är. Det är få av deras undersökningar som ger poäng.

Telluspanel Ersättning: Utbetalning via PayPal, presentkort, donation till välgörande ändamål.

Panel.se Ersättning: Poäng som byts in mot trisslotter, Superpresentkortet, donation till välgörenhet, hyra film online via SF AnytimeÖvrigt: Faller man ur en undersökning tidigt för att man inte passar in i målgruppen får man 1 poäng för besväret.

My Survey Skickar ofta ut inbjudningar till undersökningar. Poängen kan antingen doneras eller lösas in mot presentkort till CDON.com, dress-for-less, IKEA, Mediamarkt, Åhlens mfl. De har även en kvartalspristävling om 2600 euro.

RAMpanel. Genomför undersökningar för tidningar och tidskrifter. På ingångssidan väljer du vilka tidningar du vill svara på undersökningar kring. Undersökningarna går ofta snabbt att svara på. Det handlar oftast om att svara på om man har lagt märke till en speciell reklam i tidskriften/tidningen. Poängen kan lösas in mot Trisslotter, biobiljetter eller tidningsprenumeration. Metro, Aftonbladet, Expressen, Elle, Damernas värld, Cosmopolitan – listan med tidningar/tidskrifter du kan välja mellan är lång.

SF Film-Panelen Internetbaserade enkäter som handlar om reklam. Ersättning sker till PayPal-konto, när ditt saldo överstiger 50 kr. Överstiger ditt saldo 99 kr kan du föra över summan till ditt SF bioklubbskort.

Your Voice Belöning i form av presentkort eller välgörande ändamål. Du måste vara 15 år för att bli medlem.

DN.se-panelen. Internetbaserade undersökningar om reklam och produkter. Ersättningen sätts in på ett PayPal-konto när summan överstiger 50 kr.

Net-Doktor via Cint. Utbetalning till PayPal konto när summan överstiger 50 kr.

PriceRunner-panelen Utbetalning via PayPal eller donationer till välgörande ändamål.

Resepanelen Ersättning sker via PayPal, eller kan du donera pengarna till bla SOS-barnbyar.

DiscoveryPanel Uttryck dina åsikter om program och reklam relaterat till Discovery. Det förekommer också undersökningar som inte är TV-relaterade. Ersättning via PayPal.

Allt om mat-panelen via Cint.

OKQ8-panelen via Cint. Poäng kan föras över till PayPal-konto eller lösas in mot OKQ8: presentcheck.

Internationella paneler:

Dessa undersökningar genomförs på engelska. Kom ihåg att du aldrig ska behöva betala något för att gå med i paneler. Marknadsundersökningsföretagen är beroende av sina medlemmar, och är medvetna om det. Du utför ett jobb åt dem, och ska absolut inte behöva betala för att arbeta för dem. Massor av skumma tjänster tar betalt för att slussa dig vidare till framförallt amerikanska marknadsundersökningsföretag. Här får du denna tjänst helt gratis.

Harris Poll Online Belöning: HIpoints som kan lösas in mot varor, presentcheckar, tidningsprenumerationer etc. i deras HIstore.

American Consumer Opinion Belöning: check skickas i lokal valuta, alternativt American Express ”resecheck” som kan lösas in i banker eller på växlingskontor.

Brand Institute Belöning: Utbetalning till PayPal-konto eller checkar. Många av undersökningarna riktar sig till dig som jobbar inom vårdsektorn.

Pureprofile Belöning: Utbetalning till ditt bankkonto.

SpiderMetrix Belöning: Paypal, presentcheckar till olika butiker online.

Surveyhead Belöning: PayPal, presentkort (bla Amazon.com), koder som ger dig tillgång till online-spel.

Surveysavvy Belöning: Checkar i amerikanska dollar.

Läs mer på nästa sida om hur du kan spara pengar genom att köpa och sälja begagnat!

Continue your quest for a vacation pad in Spain by looking at golf properties for sale in Villamartin with bucket loads of fantastic homes being offered to be purchased at this moment