Bytessajter

Ta del av ett tips om hur du på ett enkelt sätt kan spara både pengar och miljö genom att använda bytessajter!

I grund och botten handlar det även här (liksom med begagnatsajter) om att många har tröttnat på slit-och slängsamhället. Den här utvecklingen har uppmärksammats allt mer och det har nu på kort tid vuxit upp massor av intressanta digitala fyndhörnor där du kan hitta massor av intressanta saker som bytesvaror. Här kan du finna det du letar efter och det som någon annan vill bli av med, bingo för både miljön och plånboken!  

Spjälsängar, bäddsoffor och stekpannor för att nämna några exempel. Allt detta och mycket mer kan man hitta på flera av bytessajterna. Och det mesta är gratis. Både att bli sakernas nya ägare och att bli av med egna grejer du inte längre behöver. Att lägga upp det du själv inte längre har användning för är ett lätt sätt för dig att slippa åka till tippen. Dessutom är det bra för miljön och solidariskt att återanvända. Och gratis, såklart.

4 bytessajter
Här kan du ta del av 4 bytessajter. Oavsett om du vill ha tag i eller bli av med någonting, så kan du genom att använda en sådan här sajt både spara pengar och samtidigt värna med miljön!

Lånegarderoben Lanegarderoben.se fungerar som ett bibliotek, där man kan låna kläder istället för böcker. Idén bygger på att man ska kunna förnya sin garderob utan att bidra till ökad konsumtion.

Klädkompis Dags att rensa ut igen? Surfa in på kladkompis.se för att gå till din nya garderob! Du kan byta, sälja eller ge bort dina kläder - skaffa dig en ny snygg outfit eller tjäna lite pengar! Klädkompis idé = Konsumera medvetet!

Min mot din MinMotDin.se är e-handelsplatsen för dig som vill byta produkter/tjänster med andra. Är du sugen på att byta din lägenhet mot en annan? En tv mot en dator? På MinMotDin kan du byta vad som helst mot vad som helst, endast fantasin sätter gränser. För att kunna använda MinMotDin måste du vara medlem, medlemskapet kosta ingenting och en annons i taget kan man lägga in gratis, vill man lägga in flera i taget kostar det några kronor extra.

Swoppers Swoppers är en bytesmarknad som syftar till att föra människor samman som tycker det är roligt att byta och/eller vill minska sin konsumtion. Det är så mycket idag som slängs bort som någon annan skulle kunna ha glädje av och man kanske inte behöver så många olika saker om man byter regelbundet med andra? På sajten Swoppers.se byter du saker med andra utan att blanda inpengar. Mitt skräp kan vara din skatt...Ta bilder på grejer du vill byta bort, och lägg in dem i album. Sen kan du kolla i andras album, och vips har du byten på gång! Roligt och enkelt.

Nu är du bara någon minut ifrån att vara dagens miljökämpe! Använd en sakbytessajt för en hållbar framtid och spara samtidigt pengar!